• BIST 106.239
  • Dolar 3,8713
  • Euro 4,5671
  • Kocaeli 8 °C

Bilal Şener'den çok sert basın açıklaması

Eğitim İş Kocaeli Şubesi Başkanı Bilal Şener puanlama mağduru okul müdürlerini ilgilendiren yeni gelişmelerle ilgili basın açıklaması düzenledi.

Şube binasında düzenlenen basın açıklamasına; Şube Başkanı Bilal Şener, Mali sekreter Barış Ünsal, Basın Yayın Sekreteri Görkem Çelik, Eğitim Sekreteri Emine Çalık ve Şube Sekreteri Bülent Uğrasız katıldı.

Şube Başkanı Şener MEB'in görevden alınan okul müdürlerinden puanlama öncesi istenmesi gereken evraklarının puanlama sonrası istendiğini söyleyerek meslektaşlarına yapılan haksızlığın bir an önce giderilmesini istedi. Şener evrakların eksiksiz olması halinde dava açan okul müdürlerinin görev yerlerine tekrar geri dönebileceklerini söyledi.

HAKSIZLIK YAPILDI

Şener, puanlama mağduru müdürlerin okullarına atanan müdür vekillerinden görevden alınan okul yöneticilerinin okullarında son dört yılda yaptıkları ya da yapamadıkları çalışmaların evraklarının istendiğini söyleyerek, "Bu evrakların istenmesi akıllarına geçtiğimiz günlerde haklarında yapılan suç duyurusu sonucu Cumhuriyet Savcılığı'nın isteği ile yapılan incelemede haksız değerlendirme yaptıkları tespit edilince geldi. Okul yöneticilerine uygulanan puanlama sistemi öncesinde yöneticilerin evrakların istenmemesini yöneticilere karşı yapılan büyük bir haksızlıktır. Hukuk dışı uygulamalardan vazgeçilmeli ve görevden alınan müdürlerin yerine atanan müdür vekillerimiz de zor durumda bırakılmamalıdır" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.