Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, yerli otomobil konusunda çok kararlı olduklarını belirterek "Elektrikli seri hibrit otomobil modeline yoğunlaştık, menzili artırılmış araçlarla ilgili mükemmeliyet merkezi hazırlanıyor" dedi.
TÜBİTAK'TA MÜKEMMELİYET MERKEZİ HAZIRLANIYOR
Gündeme ilişkin düşüncelerini paylaşan Bakan Işık, otomobil alanında ciddi bir rekabetin olduğunu ve bir dünya markası çıkarmanın zor olduğunu belirterek, "Elektrikli seri hibrit otomobil modeline yoğunlaştık, TÜBİTAK'ta menzili artırılmış araçlarla ilgili mükemmeliyet merkezi hazırlanıyor. Kalkınma Bakanlığı destekliyor. Dizayn ve mühendislik departmanı ve seri üretim için özel sektör kuruluşu ya da konsorsiyumu kurulma aşamasında. Yol haritamız, somut bazı çalışmalar var. Özel sektörde bir firma 'yaparım' diyor, gelin 'konuşalım' diyoruz. Çok ümitliyim son derece iyi gidiyor, Türkiye'nin sınıf atlayacağı çalışma yürüyor" dedi.
ÖZEL SEKTÖR YAPACAK
Yerli otomobil için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu başta olmak üzere herkesin çok kararlı olduğunu belirten Işık "Bir devlet fabrikası kurmayacağız, özel sektör yapacak" dedi. Işık ayrıca, Ar-Ge konusunda fikirden ürüne her alanda girişimciyi desteklediklerine işaret ederek, fikri olana 100 bin lira ile başlayan desteklerin ürün ortaya çıkınca 10 milyon liraya kadar arttığını söyledi.